Documente Cheie

Conectati-va, pentru a putea adauga propriile Publicatii.

Results 1 to 5 out of 9.

 • 05/06/2009- The Ottawa Charter for Health Promotion
  Această conferinţă a fost în principal o reacţie la necesitatea tot mai stringentă a unei noi mişcări de sănătate publică în toată lumea. Discuţiile s-au centrat asupra nevoilor din ţările industrializate, dar au luat în considerare şi probleme similare din alte zone. S-a bazat pe progresul înregistrat prin Declaraţia privind Îngrijirile Medicale Primare de la Alma-Ata, pe documentul „Obiective privind sănătatea pentru toţi” al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, precum şi pe o dezbatere recentă la Adunarea Mondială a Sănătăţii pe tema acţiunii intersectoriale pentru sănătate.
 • 05/06/2009- A Manual for Training in Workplace Health Promotion
  Acest proiect, finanţat de Fundaţia Europeană, a elaborat iniţial un cadru de instruire şi apoi un manual de instruire pentru formarea profesională în domeniul promovării sănătăţii la locul de muncă. De asemenea, în cadrul proiectului s-au organizat acţiuni răspândite de diseminare în toată Europa, care, printre altele, au dus la dezvoltarea reţelei. Proiectul s-a soldat direct cu instruirea a peste 5.000 de persoane în toată Europa şi este încă în derulare în câteva ţări.
 • 05/06/2009- Longer Career? "VETO" Programme Indicators
  Dezvoltarea vieţii profesionale ca un tot unitar a progresat pe linia obiectivelor elaborate de programul „Veto”, programul naţional de creştere a atractivităţii vieţii profesionale. Aceste obiective sunt tot mai cunoscute, oamenii fiind mai ataşaţi de viaţa profesională şi pensionându-se la vârste mai înaintate. Obiectivul principal a fost extinderea carierelor profesionale prin intermediul serviciilor sociale şi de sănătate.
 • 05/06/2009- Report - Expert Forecast on Emerging Psychosocial Risks Related to Occupational Safety and Health (OSH)
  Schimbările importante care au loc în universul muncii aduc noi riscuri psihosociale. Aceste riscuri, legate de proiectarea, organizarea şi gestionarea muncii, precum şi de contextul economic şi social al muncii, induc un nivel înalt de stres şi pot duce la o deteriorare gravă a sănătăţii fizice şi mintale. În 2005, peste 20% dintre lucrătorii din UE considerau că sănătatea le este ameninţată de stresul profesional. Raportul prezintă rezultatele prognozei experţilor în privinţa noilor riscuri psihosociale, precum şi analiza rezultatelor studiilor pe teme cheie identificate de experţi.
 • 05/06/2009- Report - Prevention of Risks in Construction – In Practice
  În toată Uniunea Europeană se recunoaşte tot mai mult nevoia îmbunătăţirii standardelor de sănătate şi securitate în muncă în domeniul construcţiilor. Anual, numai în cele 15 state membre UE iniţiale, sunt ucişi aproximativ 1.300 de lucrători, alţi 800.000 sunt accidentaţi, iar nenumăraţi angajaţi au o stare de sănătate afectată. Suferinţele umane provocate de accidente şi de afectarea stării de sănătate sunt îngrijorătoare pentru toţi cei implicaţi, iar dimensiunea acestora este imposibil de calculat.
 

In sectiunea "Documente Cheie":

Zona Membri

Nu aveti inca un cont? Inregistrati-va Acum!

Ati uitat parola?

 

Unelte

Utilitati:
Imprima aceasta pagina
Trimite aceasta pagina

Cautare


Proiectul este sprijinit prin Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii, acordul numarul: LLP/LdV/ToI/2007/RO/013

Powered by TOOLIP Web Content Management

Proiectat si Construit de EWORX S.A.